مصطفی پوردهقان نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که مفهوم مالیات ستانی صرفاً در اقتصاد به معنای اخذ مالیات و کسب درآمد برای دولت مطرح نیست و مفهومی فراتر از این دارد، گفت: اگرچه موضوع مزبور به لحاظ حسابداری و درآمد و هزینه ای مهم بوده اما مسئله مهم دیگر این است که مالیات بستری برای ایجاد عدالت اجتماعی در کشور به شمار میرود. در این چارچوب، مبالغی از بخشهای متمکن جامعه اخذ می شود و برای پروژه های زیرساختی و عام المنفعه به کار گرفته خواهد شد.
وی افزود: در مباحث مالیات ابتدا باید پایه های مالیاتی مشخص باشد و در مرحله بعد شفافیت در محل هزینه کرد مالیاتها داشته باشیم. عدالت در اخذ مالیاتها از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باید با جدیت آن را دنبال کرد.
این نماینده مجلس گفت: یکی از طرحهای قابل توجه که سازمان امور مالیاتی در راستای شفاف سازی محل هزینه کرد مالیاتها به اجرا گذاشت، طرح نشاندار کردن مالیاتها ذیل تبصر 100 توسط مودیان است. این طرح به این معناست که مالیات دهندگان اعم از کسبه، اصناف و… بدانند مالیاتی که پرداخت می کنند در تأمین اعتبار کدام پروژه هزینه می شوند.
پوردهقان گفت: در چارچوب طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان، این افراد می توانند اولویتهای خود را اعم از آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، حمل و نقل، آبرسانی و… برای صرف مالیاتشان مشخص کنند.
وی ادامه داد: مودیان از طرح نشاندار کردن مالیات استقبال قابل توجهی داشتند. مالیات دهندگان در مورد این که کدام پروژه را برای تعیین محل هزینه کرد مالیاتشان انتخاب کنند با یکدیگر صحبت می کنند. برخی پروژه ای را پیشنهاد و برخی دیگر پروژه دیگری را توصیه می کنند. این موارد نشان دهنده ارتباط گرفتن مردم طرح مزبور است.
این نماینده مجلس گفت: نشاندار کردن مالیاتها ذیل تبصره 100 توسط مودیان ثمرات خوبی برای کشور دارد. این امر در کاهش فرار مالیاتی بسیار اثرگذار بوده و موجب افزایش رضایتمندی مردم از پرداخت مالیات می شود. همچنین تمرکززدایی از کلان شهرها و در اولویت قرار دادن اختصاص اعتبار به پروژه های مناطق کمتر برخوردار از جمله مواردی است که در طرح مزبور توسط مودیان مدنظر قرار گرفته است.
پوردهقان با بیان تأثیر طرح نشاندار کردن مالیاتها ذیل تبصره 100 بر بهبود فضای مالیاتی کشور، تصریح کرد: این طرح، یک بازی برد-برد برای دولت و مردم است. زیرا مردم شاهد برخی پروژه های نیمه تمامی هستند که سالها تکمیل نشده اند و تکمیل آنها از محل مالیاتها باعث میشود اعتماد مودیان به دولت بیشتر شود و ارتباط دو سویه و موثری بین آنان و سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شود.