حمیدرضا صالحی، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در خصوص اجرای طرح نشاندار کردن مالیات، اظهار داشت: اگر نگاه جامعی به موضوع داشته باشیم متوجه میشویم، همیشه یکی از مهمترین دغدغههای مالیاتدهندگان در همه جای دنیا این بوده است که مالیات پرداختیشان کجا هزینه میشود. دولت به هر طریقی باید به شفافسازی این موضوع کمک کند، چراکه به نفع کشور است.
وی ادامه داد: اینکه مالیاتدهندگان متوجه شوند، مالیات پرداختیشان در پروژههای عمرانی کشور به کار افتاده است، نتایج مثبتی به لحاظ ایجاد انگیزه بیشتر برای مالیاتدهی دارند. همواره این آرمان و آرزو وجود داشته است که پروژههای عمرانی کشور به سرعت تکمیل شوند و به بهرهبرداری برسند که اینک در چارچوب طرح نشاندارکردن مالیات این اتفاق رخ میدهد.
عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: افزایش سهم پروژههای عمرانی کشور از درآمدهای مالیاتی حائز اهمیت است چرا که میتوان مبالغ را به جای صرف در امور جاری در بخشهای زیربنایی مورد استفاده قرار بگیرد.
صالحی در خصوص هزینه ها و تبعات طولانی شدن پروژههای عمرانی، گفت: از جمله مشکلات مزبور میتوان به از بین رفتن سرمایه اولیه و استهلاک زیرساختهای نیمهکاره اشاره کرد که خوشبختانه با اجرای طرح نشاندار کردن مالیات برطرف خواهند شد.
وی در خصوص این موضوع که در نتیجه اجرای طرح نشاندار کردن مالیات از سوی مؤدیان بیش از یک هزار و ۳۰۰ پروژه به صورت کامل تأمین اعتبار شدهاند، خاطرنشان کرد: از طریق نشاندار کردن مالیات از سوی مؤدیان این امکان به وجود میآید که به جای تزریق قطرهای بودجه به پروژهها، به صورت یکباره مبالغ قابل توجهی به منظور تسریع در روند تکمیل به آنها اختصاص یابد.
عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: اجرای طرح نشاندار کردن مالیات از سوی مؤدیان این امکان را به مالیاتدهندگان میدهد تا کسبوکارهای خودشان را با پروژههایی که قرار است به بهرهبرداری برسد، تطبیق دهند. به طور مثال، وقتی قرار است یک پروژه پتروشیمی به بهرهبرداری برسد، شرکتها میتوانند در راستای تولید کالاهایی که مورد نیاز پتروشیمیهاست گام بردارند. این طرح زمینه را برای سیاستگذاریهای صحیح از طرف کسب و کارها فراهم میکند.
صالحی با اشاره به اینکه راه اندازی یک کارخانه یا اتمام یک پروژه به نفع اقشار مختلف جامعه است، بیان کرد: طرح نشاندار کردن مالیاتها به سبب آنکه میتواند به تکمیل زنجیره در حوزههای مختلف و توسعه صادرات کمک کند، به طور کلی مثبت ارزیابی میشود.
وی افزود: اختصاص ۷۵۰ میلیارد تومان از مالیاتهای مشاغل به بخش بهداشت و درمان و همچنین اختصاص بالغ بر ۶۶۰ میلیارد تومان از مالیاتهای مشاغل برای تأمین مالی پروژههای آموزش عالی با اجرای طرح نشاندار کردن مالیات رخ داده است. این ارقام اختصاص یافته به پروژهها نشان از توجه ویژه مؤدیان به مسئله درمان و آموزش است.
عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: هر اقدامی که بتواند امید را در دل مردم به وجود بیاورد و به رونق کسب و کارها در کشور منجر شود، باید با جدیت در دستور کار باشد و از همین رو طرح نشاندار کردن مالیاتها مثبت ارزیابی میشود و در آینده با افزایش حجم آن، کمک بزرگی به تعامل میان سازمان امور مالیاتی و مؤدیان خواهد کرد.