حسین جلالی، نماینده محلات و دلیجان در مجلس با اشاره به این موضوع که مالیات دهندگان می توانند مشخص کنند مالیات پرداختی شان در کدام یک از طرح هایی که مصوب شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها و ملی است هزینه شود، تصریح کرد: به طور مثال، در حوزه انتخابیه محلات و دلیجان، حدود 100 پروژه عمرانی نیمه کاره وجود دارد. مالیات دهندگان می توانند انتخاب کنند مالیات پرداختی شان در کدام یک از آن ها هزینه شود.
جلالی این روش را به عنوان یک مشوق خواند و گفت: در این چارچوب، از یک طرف فرهنگ مالیات دهی در کشور تقویت می شود و از طرف دیگر، انگیزه ای در مالیات دهندگان به وجود می آید که به پرداخت مالیات شان مبادرت کنند.
وی ادامه داد: در قالب اجرای طرح نشاندارکردن مالیات مودیان تشویق می شوند که مالیات شان را پرداخت و خود نیز نحوه مصرف آن را تعیین کنند و 12 همت از آن معادل 1 درصد به پروژه های عمرانی کشور اختصاص داده شده است، اتفاق مثبتی ارزیابی می شود. عمل کردن این طرح به عنوان یک انگیزه و مشوق برای پرداخت مالیات گام رو به جلو است.
نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: هر چقدر طرح نشاندار کردن مالیات به عنوان مشوق عمل کند و برای افراد انگیزه ای به منظور پرداخت مالیات ایجاد کند، به نفع کشور است. 12 همت عدد قابل توجهی است و می تواند پروژه های نیمه کاره را تکمیل کند.
جلالی گفت: استقبال بیش از 351 هزار مودی از طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان نشان می دهد که در حال حرکت به سمت مشارکت دادن مردم در اقتصاد هستیم. وقتی مالیات دهنده می بیند که پروژه ای از محل مالیات پرداختی اش تکمیل شده است، در واقع انگیزه ای برای پرداخت مالیات در وی به وجود می آوریم و این امر مثبت ارزیابی می شود.
وی ادامه داد: کمال مطلوب در نظام مالیاتی کشور این است که مالیات دهندگان را با اجرای طرح هایی مانند نشاندار کردن مالیات به سمت مالیات دهی راحت تر و بیشتر سوق دهیم. هر چقدر چنین پروژه ها و طرح هایی در راستای بهبود فرهنگ مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شود، به نفع کشور است. طی سال های اخیر اقداماتی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد. در این راستا، تلاش شد جلوی فرار مالیاتی گرفته شود و مالیات ها در راستای اداره کشور به کار گرفته شوند.